Haak Zonwering Markiezen ,screens
Doeken voor elke smaak

Doeken voor elke smaak

Smaken verschillen. Ook als het gaat om de keuze van het doek voor uw zonnescherm. Daarom hebben wij een uitgebreid assortiment van diverse merken en soorten doek. Dit zijn de mogelijkheden:

Doek voor markiezen & zonneschermen:

  • Dickson Constant
  • Swela

Doek voor serrezonwering:

zonweringdoek
  • Dickson Constant
  • Swela
  • Soltis

Doek voor screens:

  • Glasvezel
  • Dickson Sunworker
  • Soltis

Natuurlijk geven wij u graag een vrijblijvend advies!

Doek kleuren

Zoek hier uw doekkleur op:

Doekeigenschappen

alle doekeigenschappen

Waterdichtheid

Acryldoek wordt waterafstotend behandeld. Zo weerstaat ze aan een lichte regenbui, als een hellingshoek van minimaal 14° gerespecteerd wordt, en op voorwaarde dat het doek goed onderhouden wordt. In geval van normale of langdurige regenval, moet het doek opgerold blijven teneinde schade te voorkomen. Wanneer het doek toch nat wordt, moet de zonwering volledig geopend worden om het doek optimaal te laten drogen.

Een persfout of spikkels

Knik-, vouw- en wrijfstreep

Deze ontstaan bij de confectie, de assemblage of de plaatsing van het zonweringdoek of bij het gebruik nadien. Het gevolg is dat op de plaats van de vouwen en knikken een donkere streep zichtbaar wordt, die lijkt op een potloodstreep (vooral zichtbaar bij lichte kleuren) of een lichte streep die lijkt op een krijtstreep (vooral zichtbaar bij donkere kleuren).

kreukels

Doorhangen

Het doek staat bijna altijd onder een permanente spanning dankzij een systeem van springveren. De naden en de zomen spelen een belangrijke versterkende rol, maar moeten tegelijk de meeste spanningen opvangen. Wanneer het doek opgerold wordt, komen de naden bovenop elkaar te liggen waardoor ze platgedrukt worden, en dit zorgt voor een hogere spanning. Daardoor kunnen naden en zomen licht uitgerokken worden, en zelfs een beetje doorhangen wanneer de zonwering uitgerold wordt.

Snit of witte plekken

Wafelvorming

Wafelvorming kan voorkomen ter hoogte van de naden, zomen of in het midden van het doek. Door de dubbele dikte op het niveau van de naden verkrijgt men een verschillende diameter bij het oprollen van het doek. De spanning uitgeoefend door de armen van de zonwering, door het gewicht en het doorhangen van de oprollingsas of door de breedte van het doek kan dit fenomeen nog versterken. Dit fenomeen kan zich ook voordoen bij hevige regenval waarbij door het gewicht van het water zakvorming ontstaat.

Terrasgenot bij vrijwel elk weertype

De textiele pergola-zonwering Plaza Viva

lees verder...

Pergolino nu 7 meter breed leverbaar

Eenvoudig, slim en veelzijdig

lees verder...