Haak Zonwering Markiezen ,screens

Markiezen

de markies

De markies is eigenlijk de eerste en meest traditionele zonwering. Wij maken markiezen al in eigen huis sinds 1969. Vanwege de gesloten zijkanten is de markies een functionele zonwering. Vooral de ‘ouderwetse’ markiezen met een houten frame, dek- en zijstukken geven uw gevel een klassieke uitstraling. Wij staan echter niet stil. Markiezen op zonne-energie is bij ons een optie. De kleuren en dessins van het doek en frame kunt u uiteraard zelf samenstellen. U kunt voor een handmatige of elektrische bediening kiezen.

Markiezen zijn er in vele modellen

In de meeste gevallen zal het zogenaamde standaard model voldoen. Wanneer echter in verband met de doorloophoogte een standaard markies bestaande uit vijf of zes slagen niet mogelijk is, dan kan men het zogenaamde pet- of klapmodel kiezen. Deze modellen zijn bij uitstek geschikt voor terrassen en etalages waar een doorloophoogte van 2.10 meter gevrijwaard moet blijven.

 • Alle markiezen worden standaard geleverd met Western Red Ceder bovenkap van 29cm diep! en zijkanten van Grenen.
 • in de door ú gewenste kleur geschilderd (bijvoorbeeld van uw kozijnen)
 • Alle markiezen worden al meer dan 50 jaar in eigen huis gefabriceerd, waardoor we de verkoopprijs laag kunnen houden.
 • En voorzien van eersteklas markiezendoek van SWELA, Dickson of sattler.
 • Bevestigingsmateriaal is van RVS, om corrosie te voorkomen.
 • Haak rekent géén meerprijs voor afwijkende kleuren biesband, siernagels, koord en koordkikkers.
 • Wij leveren maatwerk, zoals markiezen voor dakkapellen, erkers en balkons of speciale pet- of klapmodellen.
 • Elektrisch bedieningen is mogelijk, hiervoor hebben wij een eigen systeem ontwikkeld. (compacter en minder storing gevoelig dan de standaard markiezen motoren)
markies armen

Markiezen, de ideale reclamedrager

Markiezen zijn de ideale reclamedrager voor uw winkel of horecagelegenheid. Tekst en logo kunnen namelijk op de voor- en zijkant! Maar ook andere vormen van buitenzonwering zijn een perfecte manier om uw reclameboodschap te uiten. Bijna ieder type zonwering kan door ons worden voorzien van reclameteksten, dessin, logo's of afbeeldingen. Reclame is mogelijk op een markies, uitvalscherm, zonnescherm, knikarmscherm, terrasscherm, windscherm of screen.

Broekhof
Brossois
Van Dam

Klik hier voor nog meer reclame voorbeelden

Markiezen op elke erker

Markiezen op een erker plaatsen vraagt om net wat extra vakmanschap. Wij zijn specialisten in het maken én plaatsen van markiezen op uw erker. Omdat wij alle markiezen in eigen huis maken, kunnen wij u op maat gemaakte markiezen aanbieden! Voor de perfecte pasvorm komen wij kosteloos uw erker opmeten. Aanpassingen die wij vervolgens in de productie van uw markiezen doorvoeren zijn bijvoorbeeld:

 • Een schuine hoek van de markies afhalen in verband met oversteek bij uw buren of een overstek bij uw deur.
 • Het gebruik van extra korte beugels om de flap van de markies beter weg te werken wanneer deze omhoog is.
 • We passen de breedte van de arm aan wanneer de stijl te smal/kort is.

Haak denkt graag met u mee!

Gaat u uw huis of eigen zaak bouwen of verbouwen? Betrek ons zo vroeg mogelijk bij uw bouwplannen, zodat wij kunnen aangeven wat de perfecte montagepunten zijn voor uw zonwering.

Markiezen vuil of versleten, of wilt u een andere kleur doek?

Zijn de doeken dusdanig vuil dat deze niet meer schoon te maken zijn, of wilt u een andere kleur stof? Dan is er de mogelijkheid om uw oude markies opnieuw te bekleden (verdoeken). Enige voorwaarde is dat het houtwerk nog in goede conditie verkeert.

Zijn de doeken dusdanig vuil dat deze niet meer schoon te maken zijn, of wilt u een andere kleur stof? Dan is er de mogelijkheid om uw oude markies opnieuw te bekleden (verdoeken). Enige voorwaarde is dat het houtwerk nog in goede conditie verkeert.

Het oude doek wordt verwijderd van het frame van de markies, kleine reparaties kunnen dan direct  worden verricht. Het houtwerk wordt opgeschuurd en vervolgend in onze spuitcabine opnieuw wordt gespoten.

Na het overtrekken met nieuw doek worden ook de katrollen en het bedieningskoord vervangen.

Uw markies is nu weer zo goed als nieuw, waar u weer jaren plezier van heeft.Wilt u de markiezen laten reinigen. Dan verwijzen wij u door naar een gespecialiseerd bedrijf. Neem hiervoor contact met ons op.

Specificatie van onze markies

 • Houtsoort markies: Grenen
 • Houtsoort Bovenkap: western red cedar (eerste klas houtsoort, duurzaamheids klasse 1)
 • Zijschotten : grenen o/s
 • Scharnieren: De originele 5 vingerscharnier markies scharnier (de belangrijkste factor van de markies)
 • Verf: professionele verf van VEVEO (2 x rondom gegrond 2x aflak, oneffenheden worden geplamuurd)
 • Ophang beugels: Gegalvaniseerd staal
 • Doek: swela dickson sattler
 • Nieten: RVS
 • Siernagels: op kleur
markies armen
Markies bekleden
markiezen

Duurzaam werken

Haak houdt de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en milieu goed in de gaten. Al jaren werken wij met onze markiezen alleen maar met “eerlijk” hout. De houtrestanten voeren wij af, andere restmaterialen wordt opgehaald door Puik hergebruik als knutselmateriaal op scholen. Na het spuiten van de markiezen frames worden alle verfrestanten door ons op de juiste wijze afgevoerd.
Alle oude schermen die wij eraf halen worden eind van het jaar uit elkaar gehaald en gescheiden afgevoerd.

Terrasgenot bij vrijwel elk weertype

De textiele pergola-zonwering Plaza Viva

lees verder...

Pergolino nu 7 meter breed leverbaar

Eenvoudig, slim en veelzijdig

lees verder...